Home » Warme maaltijd » Pulled Chicken Flammkuchen

Pulled Chicken Flammkuchen

Gepubliceerd op 7 april 2020 om 12:00

Ik vind het heel lekker om af en toe een flammkuchen te maken. Meestal maak ik deze gewoon met spekjes, crème fraîche en uien, maar ik had dit keer zin in iets anders. De inhoud van mijn koelkast bracht mij op het idee om een flammkuchen met pulled chicken te maken. Het is een gouden combi! De pulled chicken maak je heel eenvoudig zelf. Als je nog een restje pulled chicken overhoudt (wat bij ons niet het geval was) kun je dit de volgende dag makkelijk nog als lunch eten.

 

Ingrediënten:

-  2 kipfilets

- 100 ml ketjap

- 60 ml ketchup

- 1 teen knoflook

- 1 bouillonblokje (kip)

- 1 liter water

- 150 gram crème fraîche

- Rol flammkuchendeeg

- 6 cherrytomaten

- Kruiden naar keuze

Bereiding:

  1. Los het bouillonblokje op in één liter kokend water en kook de kipfilets 20 minuten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Pers de knoflook en meng met de ketjap en ketchup. Als de kip gekookt is trek je deze met twee vorken uit elkaar tot je kleine stukjes hebt. Meng de stukjes met het ketjap/ketchup mengsel.
  4. Rol het flammkuchendeeg uit over de bakplaat, prik met een vork gaatjes in het deeg en verdeel de crème fraîche er over heen. Bestrooi met de door jou gekozen kruiden.
  5. Leg de pulled chicken op het deeg en zorg ervoor dat het gelijkmatig verdeeld is. Bestrooi eventueel nogmaals met de kruiden.
  6. Snijd de cherrytomaten doormidden en verdeel ook deze over je flammkuchen.
  7. Bak de flammkuchen 25 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.