Home » Warme maaltijd » Shakshuka voor twee

Shakshuka voor twee

Gepubliceerd op 20 april 2020 om 18:00

Heb je zin in een vegetarisch gerecht en wil je niet te veel tijd kwijt zijn om een lekkere maaltijd te maken? Dan is deze shakshuka iets voor jou! De basis van de shakshuka is bijna 500 gram groenten. Ideaal en ook nog eens om te smullen...

Ingrediënten:
- 6 Roma tomaten
- 1 blik cannellinibonen
- 2 tenen knoflook
- 2 rode uien
- 200 gram babyspinazie
- 4 eieren
- 50 gram geraspte kaas
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel sweet chilisaus
- Naanbrood met koriander en knoflook

Bereiding:

  1. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet, snijd de tomaten in blokjes, snipper de uien en pers de knoflook.
  2. Bak de uien en knoflook in een beetje olie aan tot de uien glazig zijn. Voeg dan de spinazie beetje voor beetje toe tot deze slinkt.
  3. Voeg de cannellinibonen en de tomatenblokjes, de kruiden en twee eetlepels water toe. Breng het aan de kook en laat 5 minuten op laag vuur staan met de deksel op de pan.
  4. Maak vier holtes in je groentemengsel en breek hier de eieren in.Strooi de geraspte kaas over de shakshuka en dek opnieuw af met de deksel. Laat 7 minuten afgedekt om de eieren te laten stollen.
  5. Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuten pruttelen om het overtollige vocht te laten verdampen.
  6. Bak het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Verdeel de shakshuka over twee borden en serveer met het naanbrood.

 

 

Eet smakelijk! 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.