Home » Warme maaltijd » Pasta aglio e olio

Pasta aglio e olio

Gepubliceerd op 21 april 2020 om 18:00

Dit is by far de meest makkelijk te maken pasta en tegelijkertijd de lekkerste die je ooit geproefd hebt! Wellicht ken je het gerecht uit de film Chef. De pasta wordt gemaakt met knoflook en olijfolie, zoals de naam al weggeeft. Een absolute aanrader!

Ingrediënten:
- 300 gram spaghetti
- 4 tenen knoflook
- Een flinke scheut olijfolie
- Fijngehakte basilicum
- Klein handje fijngehakte peterselie
- 1 theelepel gedroogde rode chili
- Rucola
- 1 citroen
- Geraspte (Parmezaanse) kaas
- Zeezout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de tenen knoflook in flinterdunne plakjes.
  2. Kook de spaghetti in ongeveer 8-10 minuten al dente en giet de pasta af.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en roer regelmatig totdat de knoflook goudbruin is. Voeg het de gedroogde chili, zout en peper toe.
  4. Voeg de uitgelekte spaghetti toe en roer het geheel goed door.
  5. Haal de pan van het vuur en voeg de kaas en basilicum en peterselie toe. Voeg een snufje zout toe en knijp de citroen over de pasta uit.
  6. Garneer het gerecht met nog wat extra Parmezaanse kaas en wat blaadjes rucola.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.