Home » Warme maaltijd » Kapsalon Gezonder

Kapsalon Gezonder

Gepubliceerd op 4 juni 2020 om 20:00

Iets dat ik altijd erg lekker vind is een kapsalon. Ik eet het graag maar heb er daarna altijd buikpijn van. Het is voor mij persoonlijk altijd net iets te vet en te veel. Het leek mij daarom een goed idee om zelf eens een gezondere versie te maken, met verse patat die je afbakt in de oven en met kipfilet. De smaak was geweldig en ik had dit keer geen buikpijn, win-win dus! Het recept is voor twee personen.

Ingrediënten:
- 350 gram verse patat

- een flinke hand sla naar keuze

- 1/3 komkommer

- 1 1/2 kipfilet in blokjes

- 6 cherrytomaten

- 1 ui

- 30 gram geraspte 30+ kaas

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de patat in de oven of airfryer zoals aangegeven op de verpakking, maar haal 10 minuten van de bereidingstijd af.
  3. Bak de kipfiletblokjes in een koekenpan rondom bruin en kruid ze met de kruiden die jij lekker vind. Ik gebruikt chilipoeder, paprikapoeder en wat peper.
  4. Snijd de sla in repen, de komkommer in halve plakjes, de tomaten in twee helften en snipper de ui.
  5. Leg de gebakken patat op de bodem van een ovenschaal. Verdeel de kipfiletblokjes hier overheen en verdeel de ui en de geraspte kaas er overheen. Zet de ovenschaal in de oven en bak 10 minuten tot de kaas gesmolten is.
  6. Verdeel de sla, tomaat en komkommer over de patat, kipfilet en kaas.

Eet smakelijk!

 

Tip: Lekker met een sausje van twee eetlepel Griekse yoghurt, 1/2 eetlepel mayonaise en geperste knoflook.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.