Home » Warme maaltijd » Groenteschotel Mexicaanse stijl

Groenteschotel Mexicaanse stijl

Gepubliceerd op 18 juni 2020 om 08:00

Soms kijk ik in de voorraadkast en de koelkast en zie ik groenten die er al even staan of liggen. Ik zette dit keer alles op het aanrecht en kwam tot de ontdekking dat ik met alle bonen, de zoete aardappel, de sla en de tomaten prima een groenteschotel in Mexicaanse stijl kon maken. Zo gezegd, zo gedaan met onderstaand recept als resultaat!

Ingrediënten:

- 1 zoete aardappel
- 1 blok kidneybonen
- 1 blik chilibonen
- 1 blik zwarte bonen
- 100 gram maïskorrels
- 150 gram tomaten
- 1/2 limoen
- 75 gram crème fraîche
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel chilisaus
- 60 gram tortilla chips
- 15 gram geraspte cheddar
- 15 gram geraspte kaas
- 1/2 theelepel chilivlokken
- sla naar keuze

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Verdeel de tortilla chips over een ovenschaal en strooi de geraspte cheddar, geraspte kaas en chilivlokken er over heen. Bak 5 minuten in de oven.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Kook de blokjes 3 minuten en giet ze daarna af. Bak ze vervolgens in een beetje olie in een koekenpan.
  3. Voeg de verschillende bonen en de maïs toe en verwarm deze mee.
  4. Snijd de tomaten in partjes en roer deze door de andere groenten. Haal de pan van het vuur en verdeel de tortilla chips en wat sla over de groenteschotel.
  5. Meng de crème fraîche met de Griekse yoghurt, het sap van de limoen en de chilisaus tot een dip.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.