Home » Warme maaltijd » Gastrecept: Goed gevulde pitabroodjes

Gastrecept: Goed gevulde pitabroodjes

Gepubliceerd op 1 juli 2020 om 15:00

Daar is 'ie dan, het eerste gastrecept! Vanaf vandaag komt er iedere twee weken een recept van iemand anders op mijn pagina. Het idee kwam van mijn man, geen wonder dus dat dit eerste recept van hem komt! Koen verraste mij laatst enorm toen hij gekookt had en mij deze gevulde pitabroodjes voorzette. Hij had een maïskolf gegrild, was in de weer geweest om zijn eigen knoflooksaus te maken en vertelde mij in geuren en kleuren hoe hij alles had bereid. Dat bracht hem bij de mening dat zijn gerecht met jullie gedeeld moest worden. Eerlijk is eerlijk, ik had vooraf mijn bedenkingen, maar de smaak was fantastisch! Ik kan dus niet anders dan jullie het recept geven zodat jullie er zelf van kunnen genieten. Het recept is voor 4 tot 5 goed gevulde pitabroodjes.

Ingrediënten:

- volkoren pitabroodjes
- 500 gram gehakt
- 1 blikje tomatenpuree (groot)
- 1 maïskolf
- 8 cherrytomaten
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 limoen
- 2 theelepels gedroogde basilicum
- zout
- sla
- kaasvlokken

Voor de saus:
- 3 eetlepels yoghurt
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel milde mosterd
- 2 tenen knoflook (geperst)
- zout
- limoensap
- 1 theelepel gedroogde basilicum

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten in partjes en grill de maïskolf in een droge grillpan. Snijd de maïskorrels voorzichtig van de kolf. Pers de limoen uit.
  2. Snipper de ui en pers één teen knoflook. Fruit dit in de pan op laag vuur.
  3. Als de ui glazig wordt voeg dan het gehakt en wat zout toe en bak het gehakt tot het kleurt.
  4. Als het gehakt net aan gekleurd is, voeg dan de tomatenpuree, tomaten en de maïs toe. Roer het goed door elkaar.
  5. Strooi de gedroogde basilicum over het gehaktmengsel en voeg 3/4 van het limoensap toe. Bewaar de rest voor in de knoflook saus.
  6. Bak de pitabroodjes zoals aangegeven op de verpakking en maak intussen de saus.
  7. Voeg de yoghurt, mayonaise, mosterd, knoflook, zout, de rest van het limoensap en een theelepel gedroogde basilicum bij elkaar en roer het goed door tot een mooie gladde knoflook saus.
  8. Vul de pitabroodjes met sla en het gehaktmengsel. Strooi de kaasvlokken er overheen en serveer met de knoflooksaus.

Eet smakelijk namens Koen en mijzelf!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.