Home » Warme maaltijd » Ovenschotel met courgette en aardappelschijfjes

Ovenschotel met courgette en aardappelschijfjes

Gepubliceerd op 10 juli 2020 om 16:00

Met het regenachtige weer van de afgelopen dagen voelt het niet echt zomers aan, ondanks dat het toch echt zomer is. Ik had daarom ook enorme trek in een lekkere warme ovenschotel. Die maakte ik van aardappelschijfjes en diverse groenten, afgewerkt met geraspte kaas. Een ovenschotel kan niet zonder! De schotel is voor vier personen, dus we hebben er twee keer van kunnen smullen.

Ingrediënten:

- 400 gram aardappelschijfjes

- 1 courgette

-  1 prei

- 400 gram tomatenblokjes

- 100 gram tomaten

- 250 gram rundergehakt

- 2 tenen knoflook

- 1 ui

- 75 gram geraspte kaas

- zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de courgette in blokjes, de prei in ringen en de tomaten in parten.
  3. Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de ui en de knoflook even aan. Voeg dan het gehakt toe en bak dit bruin.
  4. Voeg vervolgens de courgette, de prei en de tomaten toe en bak deze een paar minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de tomatenblokjes bij de groenten en het gehakt. Laat ongeveer 10 minuten pruttelen.
  6. Vet intussen een ovenschaal in. Schep hier het groentenmengsel in en bedek met de aardappelschijfjes. Je kunt kiezen voor kant en klare aardappelschijfjes of vastkokende aardappels voorkoken en in plakjes snijden.
  7. Strooi er nog wat peper en zout overheen en maak de ovenschotel af met de geraspte kaas.
  8. Bak de ovenschotel 30-35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.