Home » Warme maaltijd » Gastrecept: Penne met pancetta en wodka

Gastrecept: Penne met pancetta en wodka

Gepubliceerd op 29 juli 2020 om 16:30

Alweer het derde gastrecept en wat voor één! Het recept is mij aangeraden door Liesbeth. Liesbeth is een Belgische foodblogger, verzot op lekker eten en cat-mom. Ze maakte de mooiste foodfoto's van de lekkerste recepten. Eind 2019 heeft ze de keuze gemaakt om een sprong in het diepe te wagen en full-time foodblogger te worden. Neem zeker even een kijkje op haar Instagram account of website www.lizzylizzblog.be, echt de moeite waard! Toen Liesbeth mij voorstelde om dit recept te maken en te delen deed ik nog net geen vreugdedansje door de kamer. Ik had de penne met pancetta en wodka al op haar Instagram account gezien en had het op mijn lijstje gezet om zelf eens te maken. Het recept haalde Liesbeth uit het kookboek "Italia al pomodoro" dat zij van Elvea 1885 kreeg. Zij deelde het recept, naast veel andere, zelf ook op haar website. Dit is een recept dat je echt eens gemaakt moet hebben!

Ingrediënten:
- 1 pak Elvea Passata Natuur
- 3 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 chilipeper
- olijfolie
- 200 gram pancetta
- 2 takjes rozemarijn
- peper
- zout
- 2 deciliter wodka
- 4 eetlepels mascarpone
- 600 gram penne
- blaadjes basilicum

Bereiding:

  1. Snipper de knoflook, chilipeper en de uien. Zet aan in een beetje olijfolie en voeg de pancetta toe.
  2. Bak even op en giet er de passata bij.
  3. Rits de rozemarijn, hak fijn en voeg toe.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Gaar de saus 15 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de wodka en de mascarpone toe en proef of het gekruid genoeg is.
  6. Kook ondertussen de penne al dente in  gezouten water.
  7. Giet af en roer de penne door de saus. Werk af met basilicum.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.