Home » Warme maaltijd » Gevulde courgettes (vegetarisch)

Gevulde courgettes (vegetarisch)

Gepubliceerd op 31 juli 2020 om 16:00

Na alle verjaardagstaart van vorige week en een verjaardagsetentje had ik deze week echt behoefte aan gezonde maaltijden! Ik kan daar dan ook heel erg naar uitkijken, naar een week met veel groenten en fruit. Daarom leek het mij lekker om deze gevulde courgettes te maken. Veel groenten, gezond en het ziet er ook nog eens leuk uit! Overigens werden deze vegetarisch gevulde courgettes helemaal goedgekeurd door de strenge, normaal gesproken vleesetende jury! Het recept is genoeg voor 2 tot 4 porties en je kunt je maaltijd eventueel aanvullen met bijvoorbeeld zilvervliesrijst.

Ingrediënten

- 2 courgettes

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- 50 gram feta

- 1 handje gehakte noten

- 200 gram spinazie

- 50 gram zongedroogde tomaten

- 150 gram champignons

- Zout en peper

- Een takje tijm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de courgettes in tweeën en lepel de zaadlijsten er voorzichtig uit. Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal.
  3. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de zongedroogde tomaten en de champignons in kleine stukjes. Ris de blaadjes van het takje tijm.
  4. Bak de ui en de knoflook in een klein beetje boter of olie. Voeg daar na een paar minuten de champignons aan toe.
  5. Doe de spinazie er beetje bij beetje bij en wacht tot dit geslonken is. 
  6. Schep de zongedroogde tomaat er door en meng de groenten goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en tijm .
  7. Schep het mengsel in de uitgeholde courgettes, verbrokkel de feta er overheen en verdeel ook de gehakte noten over de courgettes. 
  8. Bak de gevulde courgettes 30 minuten in de oven af.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.