Home » Warme maaltijd » Vegetarische burger van de BBQ

Vegetarische burger van de BBQ

Gepubliceerd op 21 augustus 2020 om 15:00

Als je de BBQ aansteekt op een mooie warme dag, dan leg je daar vaak vlees op. Tenminste, dat is wat heel veel mensen doen. Uiteraard is daar niets mis mee, dat doe ik zelf ook! Toch leek het mij interessant om ook eens iets anders te proberen. Ik was heel benieuwd naar een vegetarische burger. Nu heb ik wel eens een vegaburger uit de supermarkt, maar die bedoel ik niet. Ik bedoel echt een broodje met iets anders dan een hamburger, zonder dat je het vervangt voor een vegaburger. Volg je me nog? Ik kwam op het idee om groenten te gebruiken en daar halloumi aan toe te voegen voor op het broodje. Echt een uitprobeersel, maar wat pakte dat goed uit! Dit broodje met gegrilde aubergine, halloumi, een homemade sausje en rucola was top. Alle reden om je te laten weten hoe ik het gemaakt heb. 

Bereiding:

- 2 Italiaanse bollen om zelf af te
    bakken

- 1 aubergine

- 150 gram halloumi

- Rucola

- 1 eetlepel mayonaise/fritessaus

- 2 eetlepels yoghurt

- 2 theelepels mosterd

 

Bereiding:

  1. Bak de Italiaanse bollen in de oven, zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de aubergine en de halloumi in plakken.
  3. Meng de mayonaise of fritessaus met de yoghurt en de mosterd tot een egale saus.
  4. Grill de plakken aubergine op de barbecue tot ze goed gaar zijn en grill de halloumi tot deze mooi goudbruin kleurt.
  5. Snijd de Italiaanse bollen doormidden, beleg de onderste helft met rucola, saus, aubergine, halloumi en nog een beetje saus. Kapje er weer op en klaar is je burger!

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.