Home » Warme maaltijd » Frittata uit de oven

Frittata uit de oven

Gepubliceerd op 8 september 2020 om 17:30

Frittata is van oorsprong een Italiaans gerecht waarin de restjes groenten en pasta die over zijn van de vorige dag gebruikt worden. Ik vind het een ideaal gerecht om als avondmaaltijd te maken. Daarnaast is het heel snel te maken, je hoeft alleen de groenten te snijden en even aan te bakken. Dan schuif je het in de oven en is het wachten tot het klaar is en je kunt eten. Wat je overhoudt kun je de volgende dag als lunch eten! Als je iets overhoudt tenminste... 

Ingrediënten:

- 100 gram cherrytomaten

- 175 gram champignons

- 200 gram spinazie

- 1 rode ui

- 2 tenen knoflook

- 3 eieren

- 3 eetlepels Griekse yoghurt

- 25 gram geraspte 30+ kaas

- zout

- peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ronde quichevorm in.
  2. Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de champignons in plakjes en halveer de tomaten.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de champignons aan toe en bak ongeveer 4 minuten. Voeg daarna de spinazie beetje bij beetje toe tot deze slinkt.
  4. Klop de eieren los en meng ze met de Griekse yoghurt en de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de groenten in de quichevorm en verdeel de gehalveerde tomaatjes over de groenten. Giet het ei-yoghurtmengsel er overheen en zorg dat het zich goed over de vorm verdeelt.
  6. Bak de frittata in 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.