Home » Warme maaltijd » Vegan chili sin carne

Vegan chili sin carne

Gepubliceerd op 28 september 2020 om 12:00

Ben je op zoek naar een hele lekkere maaltijd die ook nog perfect is voor meatless monday? Dan zou ik zeker deze vegan chili sin carne maken! De chili is gemaakt met ruim anderhalve kilo groenten en het gehakt van PLNT, een volwaardige vleesopvolger. Daarnaast staat het binnen een half uur op tafel en de smaak is heel verrassend. Ideaal voor de aankomende herfst! ;-)

Ingrediënten:

- 400 gram kidneybonen
- 400 gram bruine bonen
- 300 gram maïs
- 1 bakje PLNT gehakt (350 gram)
- 400 gram tomatenblokjes
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 paprika
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 1 jalapeño peper
- 120 gram plantaardige crème fraîche
- 400 gram zilvervliesrijst
- 1 zakje tortilla chips
- koriander of platte peterselie
- 1 theelepel komijn poeder
- zout en peper
- 1 theelepel kaneel

Bereiding:

  1. Snipper de ui, pers de knoflook, verwijder de zaadlijsten uit de jalapeño peper en snijd de peper in stukjes, snijd de paprika in blokjes en pers de limoen. Spoel de bonen en de mais af en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg dan het PLNT gehakt, de komijn, kaneel en wat peper en zout toe. Bak dit ongeveer 4 minuten mee.
  3. Voeg alle bonen, de maïs, paprika, jalapeño peper, limoensap, tomatenblokjes en de gezeefde tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer 15 tot 20 minuten pruttelen.
  4. Kook de rijst in een aparte pan tot deze gaar is.
  5. Schep de rijst en de chili op een bord en serveer met de crème fraîche, koriander of peterselie en de tortillachips. 

Eet smakelijk!

 

Dit recept is gemaakt naar aanleiding van een samenwerking met PLNT.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.