Home » Warme maaltijd » Pasta met spinazie en hüttenkäse

Pasta met spinazie en hüttenkäse

Gepubliceerd op 24 september 2020 om 19:15

Een probeersel in de keuken kan soms verrassend goed uitpakken! Deze volkoren pasta met spinazie en hüttekäse is daar een goed voorbeeld van. De pasta is ontzettend lekker en heel fris en voedzaam. 

Ingrediënten:

- 300 gram volkoren penne

- 600 gram spinazie

- 2 tenen knoflook (geperst)

- 200 gram vega wokreepjes

- Sap en rasp van een halve citroen

- 200 gram hüttenkäse

- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas

- Gedroogde basilicum

- Gedroogde Oregano

- Peper en zout

- Olijfolie

Bereiding:

  1. Kook de penne in ruim water in 11 minuten al dente.
  2. Giet een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de knoflook even aan. Voeg de wokreepjes toe, samen met de basilicum en oregano. Bak de reepjes goudbruin.
  3. Voeg hand voor hand de spinazie toe aan de wokreepjes en wacht tot deze geslonken is.
  4. Giet de pasta af en bewaar een eetlepel kookvocht. Meng de hüttenkäse, Parmezaanse kaas, een eetlepel olijfolie, het kookvocht, het citroensap en de -rasp door de pasta. Verwarm nog even goed en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep de spinazie en de wokreepjes er door en garneer het een beetje Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.