Home » Warme maaltijd » Koolhydraatarme ovenschotel

Koolhydraatarme ovenschotel

Gepubliceerd op 13 oktober 2020 om 17:00

Ben je op zoek naar een lekker en koolhydraatarm gerecht uit de oven? Dan is dit je go-to! Een hele ovenschaal vol verse groenten, aangevuld met vegetarische wokstukjes, mozzarella en geraspte kaas. het is ook een lekker lui recept omdat je het grootste deel van de tijd wacht tot je ovenschotel uit de oven komt. Je staat dus echt niet lang in de keuken. ;-) Ideaal toch?

Ingrediënten:

- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 200 gram kastanjechampignons
- 200 gram wortels
- 200 gram tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 200 gram vegetarische wokstukjes
- 400 gram gezeefde tomaten
- 125 gram mozzarella
- 100 gram geraspte 30+ kaas
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels basilicum (gehakt)
- 2 theelepels oregano

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de courgette in plakjes, de  paprika en wortels in reepjes, de champignons en tomaten in kwarten, snipper de ui en pers de tenen knoflook.
  3. Leg alle groenten, behalve de ui en knoflook, op een bakplaat en rooster deze 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  4. Bak intussen in een koekenpan de ui en knoflook een paar minuten aan en voeg de wokstukjes toe. Bak deze 3 minuten mee.
  5. Vet een ovenschaal in en meng de basilicum, oregano en kaneel met de gezeefde tomaten. Giet een derde van de gezeefde tomaten op de bodem van de ovenschaal.
  6. Schep de geroosterde groenten over de gezeefde tomaten en verdeel de ui, knoflook en wokstukjes er over.
  7. Giet het laatste deel van de gezeefde tomaten in de ovenschaal en verdeel de mozzarella en de geraspte kaas er overheen.
  8. Zet de ovenschaal nog 30 minuten terug in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.