Home » Warme maaltijd » Gevulde paprika (koolhydraatarm)

Gevulde paprika (koolhydraatarm)

Gepubliceerd op 30 oktober 2020 om 18:00

Een hele makkelijke maaltijd van zoete rode paprika's gevuld met gehakt en champignons. De kaas bovenop maakt het feestje compleet! Door toevoeging van wat gezeefde tomaten en kaneel krijgt het gerecht een heerlijk warme smaak. Het gerecht is koolhydraatarm, mocht je er toch iets extra aan toe willen voegen dan zou je bijvoorbeeld rijst door de vulling kunnen doen. Extra groenten toevoegen kan natuurlijk ook!

Ingrediënten:

- 4 paprika's

- 250 gram rundergehakt

- 150 gram champignons

- 1 ui

- 1 teen knoflook

- 100 ml gezeefde tomaten

- geraspte 30+ kaas

- een snuf kaneel

- peper

- zout

- kruiden naar keuze

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de champignons in kleine stukjes.
  2. Maak de paprika's goed schoon. Snijd de bovenkant van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika's in een ovenschaal.
  3. Bak de ui en knoflook met een beetje olie aan. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Daarna voeg je de champignons toe en bek deze kort mee.
  4. Giet de gezeefde tomaten bij het gehaktmengsel, roer goed door en breng op smaak met peper, zout, een snuf kaneel en eventueel wat andere kruiden naar keuze.
  5. Schep het gehaktmengsel in de paprika's en strooi er wat geraspte kaas overheen.
  6. Zet de gevulde paprika's 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.