Heb je zin in een lekkere pizza? Dan heb ik een waanzinnig lekker recept voor je! Deze pizza, gemaakt met een bloemkoolbodem en belegd met onder andere verse Honingtomaten® is mijn go-to als ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Ken je de Honingtomaten® van Looye Kwekers? Ik vind ze echt de lekkerste, ik was dan ook blij toen ik door Green Food Lab benaderd werd om een gerecht met Honingtomaten® te maken. Het zijn tros- cherrytomaten met een honingzoete smaak en een stevige bite. Ideaal als topping voor op een pizza.
Ik gebruikte voor dit recept een kant-en klare bloemkoolbodem, maar uiteraard kun je ook een andere bodem gebruiken of zelf een pizzabodem maken.
/f.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fb%2Fi%2Ftemp-gawkbbypqcmiqwowgfbq%2F58rf3c%2FP1060694-4.jpg)
Ingrediënten:
- 2 bloemkool pizzabodems
- 3 eetlepels ricotta
- 1 eetlepel pesto
- 1 ui
- Geraspte kaas
- Mozzarella
- Groene olijven
- Honingtomaten®
- Rucola
- Verse basilicum
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pizzabodems 2-3 minuten voor.
- Snijd de olijven en de ui in ringen, de mozzarella in plakken, halveer de Honingtomaten® en hak de verse rucola fijn.
- Meng de ricotta met de pesto en bestrijk de pizzabodems met dit mengsel.
- Beleg de pizzabodems met mozzarella, geraspte kaas, ui, olijven en de gehalveerde Honingtomaten®. Strooi de fijngehakte basilicum over de pizza's.
- Bak de pizza's nog ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Verdeel na het afbakken de rucola over de pizza's.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties