Home » Warme maaltijd » Bloemkoolbodempizza's met Honingtomaten®

Bloemkoolbodempizza's met Honingtomaten®

Gepubliceerd op 6 november 2020 om 17:00

Heb je zin in een lekkere pizza? Dan heb ik een waanzinnig lekker recept voor je! Deze pizza, gemaakt met een bloemkoolbodem en belegd met onder andere verse Honingtomaten® is mijn go-to als ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Ken je de Honingtomaten® van Looye Kwekers? Ik vind ze echt de lekkerste, ik was dan ook blij toen ik door Green Food Lab benaderd werd om een gerecht met Honingtomaten® te maken. Het zijn tros- cherrytomaten met een honingzoete smaak en een stevige bite. Ideaal als topping voor op een pizza.
Ik gebruikte voor dit recept een kant-en klare bloemkoolbodem, maar uiteraard kun je ook een andere bodem gebruiken of zelf een pizzabodem maken.

Ingrediënten:

- 2 bloemkool pizzabodems

- 3 eetlepels ricotta

- 1 eetlepel pesto

- 1 ui

- Geraspte kaas

- Mozzarella

- Groene olijven

- Honingtomaten®

- Rucola

- Verse basilicum

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pizzabodems 2-3 minuten voor.
  2. Snijd de olijven en de ui in ringen, de mozzarella in plakken, halveer de Honingtomaten® en hak de verse rucola fijn.
  3. Meng de ricotta met de pesto en bestrijk de pizzabodems met dit mengsel.
  4. Beleg de pizzabodems met mozzarella, geraspte kaas, ui, olijven en de gehalveerde Honingtomaten®. Strooi de fijngehakte basilicum over de pizza's.
  5.  Bak de pizza's nog ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.
  6. Verdeel na het afbakken de rucola over de pizza's.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.