Home » Warme maaltijd » Vegan burrito bowl

Vegan burrito bowl

Gepubliceerd op 25 november 2020 om 17:00

Wij eten reglematig burrito's maar voor de verandering maakten we afgelopen weekend eens een burrito bowl.  Heel makkelijk en snel! In plaats van bijvoorbeeld kip gebruikte ik Pulled Oats van Gold & Green die ik mocht proberen van Green Food Lab. Pulled Oats is een plantaardig, soja-vrij alternatief voor vlees. Het wordt gemaakt van haver, tuinbonen en erwten. Wij vonden het een heel lekkere, smaakvolle toevoeging in deze burrito bowl. De combinatie met rijst, groenten en zelfgemaakte guacamole is top!

 

Ingrediënten:

- 2 volkoren wraps

- 1 bakje Pulled Oats naturel

- 150 gram zilvervliesrijst

- 200 gram kidneybonen uit blik

- 200 gram mais uit blik

- cherrytomaten

- Vegan geraspte kaas

- 2 avocado's

- 2 eetlepels haver fraîche

- 1 citroensap

- 1/2 rode ui

- Paprikapoeder, chilipoeder, peper,
    zout en gemalen komijn

 

Bereiding:

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat de kidneybonen en de mais goed uitlekken. Halveer de cherrytomaten.
  2. Bak de Pulled Oats met een beetje olie. Voeg de kruiden toe.
  3. Halveer de avocado's, haal de pit er uit en verwijder de schil. Prak het vruchtvlees fijn. Voeg het citroensap toe en meng het met de haver fraiche.
  4. Snipper de ui. Verwijder de pitjes en het vocht uit 2-3 cherrytomaten en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de ui en tomaat toe aan de avocado en roer goed door. Breng op smaak met chilipoeder, zout en peper.
  5. Leg een volkoren wrap in een schaaltje en vul deze met de rijst, de Pulled Oats, mais, kidneybonen en de tomaten.
  6. Schep er wat guacamole op en strooi er wat vegan geraspte kaas over heen.

Eet smakelijk!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.