Home » Warme maaltijd » Coq au vin

Coq au vin

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 17:00

Als je een kerstdiner gaat maken dan wil je wellicht niet de hele middag in de keuken staan. Dat is ook helemaal niet nodig. Ook een maaltijd die je snel kunt bereiden kan een heel smakelijk kerstdiner vormen. Deze coq au vin is dan ook ideaal! De tijd dat je effectief in de keuken staat is hooguit 20 minuten, daarna leg je de deksel op de pan zodat het gerecht kan stoven. en kun je zelf iets anders gaan doen of vast genieten van een voorgerecht. 
 

Ingrediënten:

- 8 drumsticks

- 150 gram bleekselderij

- 150 gram kastanje champignons

- 1 rode paprika

- 1 winterpeen

- 1 ui

- 125 gram spekreepjes

- 150 ml witte wijn

- 250 ml slagroom

- 1 bouillonblokje

- 1 takje verse tijm

Bereiding:

  1. Snipper de ui, snijd de winterpeen en bleekselderij in plakjes, de champignons in partjes en de paprika in blokjes. Ris de blaadjes van het takje tijm.
  2. Bak de drumsticks in een klein beetje boter of olie rondom bruin. Haal ze vervolgens uit de pan en leg ze even apart.
  3. Bak in diezelfde pan de spekblokjes één minuut op middelhoog vuur. Voeg dan de groenten en de tijm toe. 
  4. Schenk na vijf minuten de witte wijn en de slagroom erbij. Voeg ook het bouillonblokje toe en roer goed door. Leg vervolgens de drumsticks weer terug in de pan. Laat het geheel, met deksel op de pan, 45 minuten op laag vuur stoven.
  5. Serveer met bijvoorbeeld krieltjes of aardappelrozetjes.

    Eet smakelijk!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.