Home » Zoet » Pindakaas Blondies

Pindakaas Blondies

Gepubliceerd op 1 april 2020 om 14:30

Deze maand deed ik opnieuw mee aan de Swiepswoepswap op Instagram. Ik werd gevraagd een gerecht van the_cookingnurse Ellen te maken. Het viel niet mee om iets te kiezen, maar het werden de fudgy pindakaas blondies. Blondies stonden nog op mijn lijstje om te bakken, dus dat kwam ook nog eens mooi uit. Ik gebruikte het recept van Ellen als inspiratie en maakte mijn eigen versie.

Ingrediënten:
- 250 gram kikkererwten
- 50 gram havermeel
- 100 gram pindakaas
- 25 gram witte chocolade
- 2 eieren
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 handje gehakte ongezouten pinda's
- 2 gram bakpoeder
- een drupje vanille extract
- snufje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, smelt de kokosolie en vet een vierkant bakblik in.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de gehakte pinda's en de chocolade in de keukenmachine en meng het tot een glad beslag.
  3. Spatel de gehakte pinda's door het beslag en vul het bakblik. Strijk het geheel glad en bak het in 25 minuten gaar.
  4. Laat de blondie vervolgens afkoelen.
  5. Smelt de chocolade en giet dit met behulp van een lepel over de bovenkant van de blondie. Maak het geheel af met nog wat extra pindakaas en pinda's en snijd de blondie in negen stukken.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.