Home » Zoet » Appeltaart

Appeltaart

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 12:00

Deze taart maakte ik voor het eerst in 2018, op verzoek van mijn vriend. Hij wilde op zijn verjaardag graag een appeltaart met een harde korst, dat vond hij als klein ventje altijd zo lekker. Ik ga een uitdaging niet uit de weg, dus dook ik de keuken in met deze taart als resultaat. Gelukkig was de taart zoals hij had moeten zijn. Alle reden om het recept uit te werken en te bewaren!

 

Ingrediënten:

- 500 gram bloem

- 360 gram boter

- 300 gram suiker

- 6-7 Goudrenetten

- 50 gram rozijnen

- 16 gram vanillesuiker

- een snufje zout

- kaneel

- paneermeel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een springvorm in met boter.
  2. Meng de bloem met 250 gram suiker en de boter samen met het zout tot een soepel deeg. Maak een bal van 2/3 van het deeg en leg het een half uur te rusten in de koelkast. Aan het andere deel voeg je wat extra bloem toe. Wrijf dit tussen je vingers tot kruimels.
  3. Maak intussen de vulling. Schil de appels en snijd in blokjes.
  4. Meng de appelblokjes met 50 gram suiker, de vanillesuiker, kaneel en de rozijnen.
  5. Bestrooi de bodem van de springvorm met een klein beetje paneermeel.
  6. Rol het deeg dat je in de koelkast hebt gelegd uit tot een ronde lap. Bekleed hiermee de springvorm. 
  7. Schep de appelblokjes in de vorm en strooi de kruimels er over heen.
  8. Bak de taart in 75 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.