Home » Zoet » Supersnelle Noten-kaneelbroodjes

Supersnelle Noten-kaneelbroodjes

Gepubliceerd op 8 november 2019 om 12:00

Kanelbulle, of in het Nederlands kaneelbroodjes, komen oorspronkelijk uit Zweden. Het zijn broodjes met een vulling van boter en kaneel en worden in Zweden gegeten bij  de koffie. Kaneelbroodjes zijn ontzettend lekker, maar vaak tijdrovend en ingewikkeld om te maken. Ik bedacht daarom een hele makkelijke en vooral supersnelle manier! Krijg je onverwacht bezoek, dan heb je ze zo op tafel staan! Ze zijn naast makkelijk en snel te maken ook nog eens verrukkelijk. De broodjes verdwijnen waar je bij staat. 

Ingrediënten:

- 1 rol bladerdeeg

- 40 gram (plantaardige) boter

- 25 gram suiker

- 3 theelepels kaneel

- 50 gram gehakte noten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Rol het bladerdeeg uit en besmeer met de boter.
  3. Meng de suiker en kaneel door elkaar en strooi over de boter. 
  4. Hak de noten fijn en verdeel deze over het bladerdeeg. Rol vervolgens het bladerdeeg op en snijd in gelijke plakken.
  5. Verdeel de plakken over de bakplaat en bestrijk met wat boter, strooi er wat suiker met kaneel en gehakte noten overheen.
  6. Bak de kaneelbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.