Home » Zoet » Banaan-karamel tarte tatin

Banaan-karamel tarte tatin

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 12:00

Soms zijn er van die dagen dat je zin hebt in een zelfgebakken taart, maar dat je daar geen uren voor in de keuken wilt staan. Ik hou enorm van bakken en koken, maar ook ik heb van die dagen. Daarom bedacht ik deze hele lekkere, maar ook makkelijk te maken banaan-karamel tarte tatin. De meeste ingrediënten zul je al in huis hebben en het kost dus je weinig tijd. Klinkt goed toch?

Ingrediënten:

- 3 bananen

- 160 gram bloem

- 1 tl bakpoeder

- 1/4 theelepel zout

- 300 gram suiker

- 240 ml melk

- 120 gram Blue Band Margarine (op
   kamertemperatuur)

- 110 ml Blue Band Vloeibaar

- 125 ml slagroom

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden (hete lucht) en vet een bakvorm goed in met boter.
  2. Doe de margarine met de bloem in een kom en snijd de boter met twee messen in kleine stukjes.
  3. Voeg 100 gram suiker toe, schenk de melk erbij en kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak een bal van het deeg, dek af met plasticfolie en leg voor minimaal 30 minuten in de koelkast.
  4. Doe de vloeibare boter met 200 gram suiker in een steelpan en laat de suiker oplossen in de boter. Voeg de slagroom toe als de suiker begint te verkleuren en roer goed door tot alles gemengd is. Het kan even duren voor de suiker verkleurt, geen zorgen!
  5. Haal de steelpan van het vuur en schenk de karamel in de bakvorm. 
  6. Snijd de bananen in plakjes en leg deze in de karamel. Kijk uit voor je vingers, de karamel is heet.
  7. Rol het deeg uit tot een ronde lap die iets groter is dan je bakvorm. Leg het deeg over de banaan en karamel. Stop de randen iets in.
  8. Bak de taart in 20 minuten goudbruin. Laat de taart 15 minuten afkoelen, leg er vervolgens een taartschaal bovenop en keer ze samen om.

Eet smakelijk!

 

Dit recept kwam in samenwerking met Blue Band tot stand.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.