Home » Zoet » Chocolade-koffie tiramisu

Chocolade-koffie tiramisu

Gepubliceerd op 20 december 2019 om 08:00

Mijn all time favourite dessert is tiramisu! Ik vind dit zo lekker en als ik uit eten ga en het staat op de menukaart, dan hou ik er met alle liefde een plekje voor vrij. Ik heb zelfs een keer een zelfgemaakte tiramisu van mij lief gekregen voor Valentijnsdag! Zo lief!Ik vroeg me alleen af of een tiramisu net zo lekker zou zijn als je een magerder variant zou maken. Het antwoord is: JA! Deze tiramisu heeft de smaak van koffie, chocolade én karamel en is gemaakt met magere kwark in plaats van mascarpone. Het recept is voor twee desserts.

Ingrediënten:
- 400 gram magere kwark
- 5 Bastogne koeken
- 4 blaadjes gelatine
- 5 gram vanille suiker
- 2 theelepels koffiesiroop met         
   karamelsmaak
- 3 eetlepels espresso
- 1,5 eetlepel cacao
- 10 gram chocolade

Bereiding:

  1. Doe de kwark in een kom en meng hier de cacao, 2 eetlepels espresso en vanille suiker door heen tot het een gladde egale massa is.
  2. Laat de gelatine weken in koud water tot de blaadjes zacht zijn.
  3. Verhit in een steelpan een eetlepel espresso met een eetlepel water en los hier de gelatine in op. 
  4. Als de gelatine is opgelost, roer deze dan door de kwark. Meng het geheel goed door.
  5. Verkruimel vier van de vijf Bastogne koeken en verdeel deze over de bodem van twee glazen. Giet er per glas één theelepel koffiesiroop met karamelsmaak overheen.
  6. Schep hier de kwark bovenop en zet de desserts een paar uur in de koelkast zodat de kwark kan opstijven.
  7. Hak, als je de desserts gaat serveren, de chocolade fijn en breek het laatste Bastonge koekje doormidden. Garneer je tiramisu hier mee.

Eet smakelijk!!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.