Home » Zoet » Speltkruidnoten

Speltkruidnoten

Gepubliceerd op 25 november 2019 om 12:00

Bij de sinterklaastijd horen pepernoten of kruidnoten, net hoe je ze noemen wilt. Oorspronkelijk zit er verschil in. Pepernoten zijn onregelmatig van vorm en qua smaak en textuur te vergelijken met taaitaai. Kruidnoten zijn de knapperige brosse koekjes met de smaak van speculaas. Inmiddels geeft de Dikke van Dale aan dat de kruidnoot een synoniem is voor pepernoot. Hoe je het noemt maakt ook eigenlijk niet uit, het is gewoon lekker en niets is leuker dan ze zelf te maken. Ik maakte plantaardige spelt-kruidnoten met heel veel plezier en ik deel het recept graag met je. 

Ingrediënten:

- 250 gram speltmeel
- 100 gram zachte plantaardige boter
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels amandelmelk
- 2 eetlepels speculaaskruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng in een kom het speltmeel met de boter, suiker, speculaaskruiden en zout. Maak er een mooi egaal geheel van.
  3. Voeg vervolgens het bakpoeder toe en kneed goed door.
  4. Giet de amandelmelk er bij en kneed tot een samenhangend deeg. Laat het dan 30 minuten rusten in de koelkast. Dek de kom af met plasticfolie.
  5. Rol van het deeg kleine balletjes en leg ze op de bakplaat. Zorg dat je ze goed verdeelt.
  6. Bak de kruidnoten in 15  minuten gaar en laat ze daarna afkoelen zodat ze stevig worden.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.