Home » Zoet » Sinterklaastaart

Sinterklaastaart

Gepubliceerd op 11 november 2019 om 12:00

Ondanks dat mijn broertje en ik allang volwassen zijn (qua leeftijd, verder niet echt) vieren we nog altijd Sinterklaas met het hele gezin. Sinterklaas is al mijn hele leven een mooie en bijzondere tijd. Nog heel even en dan komt de Sint weer aan! Ik kan er echt van genieten. Daarom kon een recept rondom het Sinterklaasfeest niet uitblijven. Ik maakte een taart die bol staat van de guilty pleasures! De vulling bestaat uit gezouten dulce de leche en een ganache van melkchocolade en hazelnoten. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Het kost even wat tijd om de taart te maken, maar geloof me, het is het meer dan waard en helemaal niet ingewikkeld.

 

Ingrediënten voor de bodem:
- 150 gram boter (kamertemperatuur)
- 90 gram poedersuiker
- 1 ei
- 1 theelepel zout
- 250 gram bloem
- 35 gram amandelmeel

Ingrediënten voor de vulling:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 250 ml slagroom
- 100 gram hazelnoot (melk)
   chocolade 
- 275 gram melkchocolade
- 1 theelepel zeezout

 

 

Decoratie:
- sinterklaas schuimpjes
- pepernoten
- chocolade

 

Overig:
- Blindbakvulling (bijvoorbeeld
   gedroogde kikkererwten)

 

Bereiding:

  1. Kook de avond van tevoren het blikje gecondenseerde melk in een pan water. Zorg dat het blikje helemaal onder water staat (anders kan het klappen) en kook het 2,5 tot 3 uur. Haal daarna het blikje uit het water en laat de hele nacht afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng de boter met de suiker en het zout. Meng goed door elkaar. Voeg dan de bloem en het amandelmeel toe. Kneed dit goed door elkaar en laat het deeg een half uur rusten.
  4. Vet een bakvorm goed in. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm er mee. Leg er leg bakpapier over het deeg in de vorm en verdeel de blindbakvulling er overheen.
  5. Zet de bodem 15 minuten in de oven. Verwijder daarna het bakpapier en de blindbakvulling en bak de bodem nog 10 minuten. Als de bodem afkoelt, leg dan eerst het bakpapier met de blindbakvulling nog zo'n 20 minuten terug, koel daarna zonder het bakpapier en de blindbakvulling verder
  6. Meng de gecondenseerde melk (dulce de leche) met het zeezout en verdeel over de bodem.
  7. Breng dan in een steelpan de slagroom aan de kook. Zodra de room kookt haal je de pan van het vuur en smelt je de hazelnoot- en melkchocolade hierin. Doe dit stukje voor stukje en roer goed door tot de chocolade en de room helemaal gemengd zijn.
  8. Giet de ganache over de dulce de leche en strijk de bovenkant glad. 
  9. Maak de taart af met de schuimpjes, pepernoten en chocolade. Zet de taart een paar uur in de koelkast zodat de ganache kan opstijven.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.