Home » Zoet » Rabarbercompote

Rabarbercompote

Gepubliceerd op 25 juni 2020 om 08:00

Het was heel lang geleden dat ik rabarber at. Toen ik op de markt rabarber zag liggen kon ik het niet laten om het mee te nemen en er een compote mee te maken. Het ligt het meest voor de hand, ik weet het, maar met frambozen en anijs is het een compote met een verrassende twist. Rabarber is zo gekookt, dus je hoeft geen uren in de keuken te staan om deze compote op tafel te zetten. Dus mocht je rabarber in huis (of de tuin) hebben of je ziet het liggen, denk dan eens aan dit recept!

 

Ingrediënten:

- 500 gram rabarber

- 125 gram frambozen

- 2 stuks steranijs

- 50 ml water

- 50 gram suiker

Bereiding:

  1. Snijd de boven en onderkant van de rabarberstelen. Verwijder de harde draden en snijd de stelen in stukjes.
  2. Kook de rabarber met het water, de suiker en steranijs in 10 minuten zachtjes gaar.
  3. Prak of pureer de frambozen en schep ze door de rabarber.
  4. Laat de rabarber afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in een pot of bakje.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.