Home » Zoet » Herfstige sinaasappelcake

Herfstige sinaasappelcake

Gepubliceerd op 3 oktober 2020 om 17:00

Deze herfstige cake, vol met sinaasappel, is heel makkelijk te maken. Hij smaakt heerlijk warm door de kruiden en heeft tegelijk het frisse van de sinaasappel. Heerlijk bij de koffie, thee of warme chocolademelk! Echt een cake om op een regenachtige dag te bakken en daarna nog warm van te genieten.

 

Ingrediënten:

- 200 gram bloem

- 150 gram suiker

- 200 gram boter (kamertemperatuur)

- 4 eieren

- 1 theelepel vanille extract

- 1/4 theelepel zout

- 1,5 theelepel bakpoeder

- 2 sinaasappels

- Rasp van 1 sinaasappel

- 3 theelepels kaneel

- 2 theelepels koek-en
   speculaaskruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bekleed de lange zijkanten en de bodem met bakpapier.
  2. Mix in minimaal vijf minuten de boter en suiker met het vanille extract en het zout tot een romige massa. Schraap zo nu en dan de suiker van de randen van de kom zodat alles opgenomen wordt.
  3. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg de volgende pas toe als de vorige helemaal is opgenomen. Mix het geheel tot alle eieren zijn opgenomen en het beslag goed luchtig is.
  4. Rasp de schil van één van de sinaasappels en pers allebei de sinaasappels uit. Roer voorzichtig de rasp en het sap door het beslag.
  5. Spatel vervolgens de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag en zorg er voor dat alles goed gemengd word. 
  6. Schep het beslag in de cakevorm en strik de bovenkant glad. Bak de cake in 60 tot 75 minuten gaar. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de satéprikker schoon uit de cake, dan is deze gaar. Is de satéprikker niet (helemaal) schoon, dan zal de cake nog een paar minuten langer moeten bakken, controleer na de toegevoegde baktijd opnieuw of de cake gaar is.

    Eet smakelijk!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.