Stoofperen horen wat mij betreft echt bij de herfst en winter! Ze zijn zo lekker en ik ben dan ook blij dat ik ze weer kan maken. Je kunt natuurlijk variëren met de smaken en kruiden, maar op deze manier vind ik ze zelf het allerlekkerst. Ik ben benieuwd hoe jij ze vindt!
/f.eu1.jwwb.nl%2Fpublic%2Ft%2Fb%2Fi%2Ftemp-gawkbbypqcmiqwowgfbq%2F713e1m%2Fimage-34.png)
Ingrediënten:
- 750 gram stoofperen
- 250 ml bessensap
- 250 ml water
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijs
- 2 kruidnagels
Bereiding:
- Schil de peren met een dunschiller. Laat het steeltje aan de peren zitten.
- Giet het bessensap en water bij de peren tot ze net onder staan.
- Doe de bruine basterdsuiker, het kaneelstokje, steranijs en kruidnagel erbij.
- Beng het geheel aan de kook en verlaag dan het vuur zodat de peren 2 uur kunnen stoven tot ze mooi rood zijn.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties