Home » Zoet » Bastogne ijstaart

Bastogne ijstaart

Gepubliceerd op 21 december 2020 om 17:00

Het is bijna kerst en hoewel we het dit jaar anders vieren dan anders is het wel zo leuk om het toch gezellig te maken. Bij ons hoort daar uiteraard een heerlijk kerstdiner bij. Ik vind het heerlijk om in de keuken te staan en anderen te verrassen met de lekkerste gerechten. Deze bastogne ijstaart is zeker een verrassing! Met slechts vier ingrediënten is 'ie supermakkelijk om te maken. Voordeel vind ik ook dat je dit al dagen van tevoren klaar kunt maken en tijdens het diner alleen nog maar uit de vriezer hoeft te halen. Hier ga je gegarandeerd punten mee scoren!

Ingrediënten:

- 500 ml verse slagroom

- 1 blikje gecondenseerde melk

- 100 gram chocolade

- 7 Bastognekoeken

Bereiding:

  1. Giet de slagroom en de gecondenseerde melk in een kom en klop dit met een handmixer of keukenmachine lobbig.
  2. Verkruimel de Bastognekoeken en spatel deze voorzichtig door het mengsel.
  3. Smelt de chocolade en bekleed een cakevorm met plasticfolie.
  4. Schep wat van het slagroommengsel in de cakevorm en verdeel het goed over de bodem. Verdeel daar voorzichtig wat gesmolten chocolade overheen.
  5. Herhaal stap vier tot de gesmolten chocolade op is en sluit af met een laag van het slagroommengsel.
  6. Zet het cakeblik minimaal één nacht in de vriezer.
  7. Als je de ijstaart wilt serveren dan haal je deze met behulp van het plasticfolie gemakkelijk uit de vorm. Leg de ijstaart op een bord of schaal en decoreer met wat gesmolten chocolade en stukjes Bastognekoek.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.