Home » Zoet » Appelwafels met rozijnen en kaneel

Appelwafels met rozijnen en kaneel

Gepubliceerd op 13 januari 2021 om 16:30

Ik hou enorm van wafels en hoe lekker zou het zijn om hier warme appels en kaneel aan toe te voegen? Heel lekker kan ik je zeggen! Ik maakte wafels van havermout, volkoren speltmeel, Griekse yoghurt, appel en kaneel. Ze smaken hemels. Heerlijk als ontbijt met wat yoghurt en appel of als tussendoortje met poedersuiker en slagroom. Van onderstaand recept maakte ik tien wafels.

Ingrediënten:

- 75 gram havermout

- 125 gram volkoren speltmeel

- 2 theelepels bakpoeder

- 200 gram Griekse yoghurt

- 3 eieren

- 2 geraspte appels

- 20 gram rozijnen

- Kaneel

- Koek- en speculaaskruiden

- Een snufje zout

Bereiding:

  1. Meng de havermout met het speltmeel, bakpoeder, zout, kaneel en koek- en speculaaskruiden.
  2. Roer de yoghurt en de eieren door elkaar tot een glad, egaal mengsel.
  3. Voeg het havermoutmengsel en het yoghurtmengsel samen en roer goed door elkaar. Schep de gerapte appels en de rozijnen door het beslag.
  4. Verwarm het wafelijzer, vet het in en schep hier een eetlepel beslag in per wafel. Bak de wafels in ongeveer 4 minuten goudbruin en gaar. Herhaal dit tot al het beslag op is.
  5. Serveer naar wens met poedersuiker, kaneel, slagroom en schijfjes appel.

Eet smakelijk!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.